Hvad er
Herre
Gårds
Ruten?

Den smukkeste cykelrute Fyn rundt

Herregårdsruten viser dig Fyn og nærliggende øer, når de er smukkest. Den er skiltet, så du let finder vej. Men hvor de fleste skiltede ruter, tænker i effektiv transport fra A til B, har vi skabt Herregårdsruten til dig, der ikke bare vil fra en by til en anden i en rasende fart. Ruten er til dig, der vil ud i landskabet. Se naturen og områdets attraktioner fra deres bedste side. Indtage naturen med alle sanser. Herregårdsruten er kort sagt lavet til dig, hvor det er vejen frem til målet, der tæller. Ikke slutdestinationen i sig selv.

Med Herregårdsruten giver vi dig Fyn og øerne, så du oplever den flotte natur og de mest interessante attraktioner – opdelt på 14 etaper fyldt med fortællinger, lidt godt til ganen og grønt, så langt øjet rækker.

Tag fx etapen mellem Nyborg og Svendborg. Den lige vej er på 34 km. Vælger du Herregårdsruten, vil du sætte næsten 70 km ind på din oplevelseskonto. Du får dobbelt op. På natur. På historier. På kultur. Spise- og drikkepauser af en anden verden. Vandmøller. Slotte. Plus en by, som kan feje sorg og sure miner bort, nemlig Lundeborg. Samt vingårde og destillerier, der byder på intet mindre end Livets Vand.

Navnet var oplagt. For vi har 123 herregårde og slotte på Fyn. De fleste ligger smukt i landskabet. Og det er herregårdene, der har sat langt de største fingeraftryk på vores kulturlandskab – marker, skove, kirker, huse, skel, osv.

Du kommer forbi en god del af de 123 slotte og herregårde på turen. Nogle af dem kan du komme ind og se nærmere på – andre er private boliger.

Respektér venligst skilte og anvisninger, du møder.

Du ville jo også synes, at det var underligt, hvis nogen kom ind i din private have og kiggede ind ad dine vinduer. Ikke?

For hver etape kan du se, hvilke herregårde du kan komme forbi på ruten – og om der er adgang til dem.

God tur.

Herregårdsruten er udviklet med støtte fra: